Efter oss

efter-oss-omslag-baksida-72-ppi

Nu i dagarna släpper Arbetarskrivare en ny antologi, Efter oss. Av 37 författare är jag en. Många av bidragen i antologin har också lästs in. Vill du höra författarna läsa? 33 inlästa texter hittar du här.

Mitt bidrag som jag läst in hittar du här

Läs mer om antologin här

svartsoundcloud

 

Södermalms Poesifestival

Sista veckan i augusti hölls för fjortonde gången Södermalms poesifestival. Arrangör som alltid Boel Schenlaer. Jag var där några kvällar och läste och lät mig inspireras av många poeter från flera länder. Här några bilder från onsdagens och fredagens framträdanden. På bilderna syns Boel Schenlear, John Swedenmark, publiken, Zurab Rtveliashvili & Kaveh Mo, Daniel Boyacioglu, Steinunn Sigurdardottir tillsammans med John Swedenmark, Ann-Marie Vinde, Zurab Rtveliashvili, Andreas Björsten, Petita Onne, Sam Carlqvist, Bengt O Björklund, James Hogg, Martin Nygren , Oliver Parland, Per Teofilusson och Sven Thomas Nordlöf. (bilderna tagna med en mycket enkel kamera, se dem som minnesbilder mest ).

 

 

Klass ger klassamhället ansikten

I januari 2015 var jag med omomslag3-2016 att starta upp tidskriften KLASS. Jag har sedan dess också fungerat som dess chefredaktör. Tidskriften KLASS skriver om litteratur med klassperspektiv. Inom denna genre hittar man bland annat den stolta traditionen av svensk arbetarlitteratur. Idag ökar den grupp som kallas prekariatet, det är vanlig folk med osäkra anställningar, ofta bemanningsanställda, det är papperslösa, det är sjukskrivna och arbetslösa som lever under mycket svåra förhållanden, jämsides med de som är privilegierade, medelklass, övre medelklass och överklass, elit.

Fortfarande finns det många som hävdar att klass inte finns idag. KLASS vill stödja, lyfta fram och ge utrymme åt litteratur som annars inte får speciellt mycket med plats på vanliga kultursidor. KLASS ger klassamhället ansikten! KLASS ges ut av Föreningen Arbetarskrivare

Fotokonst i en trädgård

I lördags var jag en av elva fotografer som ställde ut i Frick-Meijer och Ström-Hanssons trädgård i Huddinge. Det var många duktiga fotografer, bland annat Micke Berg, som ställde ut. Arrangörerna hade satt upp elva utställningsplatser, bestående av ramar med hönsnät, där vi kunde hänga eller med klädnypor, nypa fast våra bilder.

Jag tyckte naturen så nära inpå tillförde upplevelsen av bilderna. Dock kanske lite väl mycket när regnet öste ner under ett kort tag. Som tur var hade vi plast att täcka över våra bilder med då.

Publiken var stor och intresserad, gick från utställningsplats till utställningsplats. Ett band och en musikalisk duo spelade, och vi var några som även läste poesi. Till det en bar, gott fika, trevliga människor. Ja det var ett lyckat arrangemang som jag hoppas blir tradition.